De visie van de Vlindertuin

Kinderopvang De Vlindertuin streeft ernaar om een aanvulling te zijn op de opvoedingsituatie thuis en is een plek waar kinderen kennis kunnen maken met de natuur en de beesten op ons erf of in de omgeving. Het is belangrijk voor een kind dat het leven thuis en in de opvang bij elkaar aansluiten. Door open contact met de ouders worden deze twee leefwerelden met elkaar verbonden.

Het bieden van emotionele veiligheid:

Het team van ” De Vlindertuin” zorgt voor een warme, veilige en vertrouwde omgeving. Waarin kinderen kunnen eten en drinken, slapen en spelen en zichzelf kunnen zijn. Het team van deskundige pedagogische medewerkers bieden de kinderen een optimale begeleiding. Hierdoor ervaart het kind de opvang als een veilige omgeving en kan het tot zijn recht komen. We geven de kinderen de ruimte zichzelf te kunnen zijn en in hun eigen tempo te ontwikkelen. De veelzijdige binnen- en buitenruimte staan dagelijks tot hun beschikking om ontdekt te worden.

De ontwikkeling van de persoonlijke competentie:

Dit betekent het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden en het opdoen van kennis, passend bij de aard van het kind en de (genetische) mogelijkheden. Voor jonge kinderen is het komen tot spel een belangrijke voorwaarde voor het ontwikkelen van vaardigheden en het opdoen van kennis. Wij bieden de kinderen dagelijks een uitdagende binnen- en buitenruimte aan waarin ze kunnen spelen, leren en leven zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.

De ontwikkeling van de sociale competentie:

Kinderen worden gezamenlijk, in groepsverband opgevangen en brengen hun dag door met de professionele pedagogische medewerkers. Op deze manier leren ze spelenderwijs met anderen om te gaan en kunnen zij zich sociaal veelzijdig ontwikkelen. Wij vinden het belang van de natuur en buiten zijn voor de algehele gezonde ontwikkeling van belang. De pedagogische medewerkers zullen hun best doen om het gehele jaar door zoveel mogelijk met de kinderen naar buiten te gaan. Op de opvang zullen dan ook laarsjes en overalletjes aanwezig zijn. Ouders wordt aangeraden om extra kleding mee te geven zoals ook bijv. slofjes voor binnen en een warme jas voor buiten. Kinderen worden gestimuleerd om buiten te spelen maar het is niet verplicht.

Veiligheid:

De inrichting van het gebouw van onze kinderopvang op ons erf is geheel kindveilig. Wij hebben een afrastering geplaatst om de buitenruimte op hoogte van 1.35m dit is wettelijk verplicht. Zodat de kinderen te allen tijde niet alleen op het erf kunnen komen. Doordat wij geen actief agrarisch bedrijf meer zijn, rijden er geen zware machines dagelijks rond op ons erf. De activiteiten die buiten het erf plaatsvinden worden te allen tijde onder begeleiding van de pedagogische medewerkers uitgevoerd.

Nadere informatie

Kinderfiets
trommel
Speen

Een rondleiding is altijd mogelijk...kom gerust eens kijken.

Van maandag t/m vrijdag kunt u tussen 10.00 - 11.00 geheel vrijblijvend bij ons binnen lopen voor een bezichtiging.

Over ons

Welkom op de website van kinderopvang de Vlindertuin te Kampen. 

Kinderopvang De Vlindertuin streeft met een kleine team van 6 vaste leidsters ernaar om een aanvulling te zijn op de opvoedingssituatie thuis. De vlindertuin is een kleinschalig kinderdagverblijf waar kleine kinderen 0 - 4 jaar kennis maken met het platteland en de beesten die daar bij horen. Kinderen kunnen in een aangrenzende ruime groene tuin buiten spelen en ontdekken...

Wij bieden Horizontale kinderopvang aan dat betekend dat de stamgroepen in leeftijdscategorie zijn ondergebracht.

Rupsengroep ( 10 weken - 2 jaar )   Vlindergroep ( 2 - 4 jaar ).

Bij de Vlindertuin houden we ook schapen. Elk jaar tussen maart en mei  worden er lammetjes geboren bij de Vlindertuin hierbij worden de kinderen en u actief bij betrokken. We leven met de seizoenen mee...

U bent van harte welkom om door de weeks binnen te komen lopen tussen 10.00 - 11.00 om een kijkje te komen nemen.Op andere tijdstippen is helaas niet mogelijk!

 

Yvonne Haasjes  ( eigenaresse )

Broekgeuterweg 3
8263 AV Kampen

LRK: 179000731
KVK: 50756567

Tel: 06-27403391

Inloggen voor ouders

Openingstijden

Openingstijden 

De Vlindertuin is geopend op maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 18.30  (50 weken per jaar geopend)

Er geldt een minimale afname van 10 uur per week voor de kinderopvang. We kiezen ervoor om op de drukke dagen geen dagdelen voor kinderopvang aan te bieden. Op de woensdag en vrijdag is er alleen de mogelijkheid om dagdelen af te nemen. Dit kan een ochtend of een middag zijn. Bijvoorbeeld van 8.00 - 13.00 of 13.00 - 18.00.

Het 40 weken schoolvakantie pakket: dat betekend dat uw kindje niet aanwezig zal zijn tijdens de basisschoolvakanties regio Noord/Kampen. Daarna is er keuze uit de volgende pakketten 40- 42 - 44 - 46 - 48 - 50 weken kinderopvang per jaar.

De Vlindertuin is in 2019 gesloten op de volgende dagen:

  • Goede Vrijdag 19 april en Pasen 22 april 2019
  • Hemelvaartweekend donderdag 30 mei en vrijdag 31 mei 2019
  • Pinksterdag 10 juni 2019
  • Kerstvakantie van dinsdag 24 december 13.00 om 2019 t/m woensdag 1 januari 2020