Maatregelingen betreffende het Corona virus

De Vlindertuin is vanaf 11 mei weer toegangkelijk voor het publiek. U kunt bij ons langskomen op afspraak. Deze kunt u maken door een mail sturen naar: kinderopvangdevlindertuin@gmail.com.

De visie van de Vlindertuin

Kinderopvang De Vlindertuin streeft ernaar om een aanvulling te zijn op de opvoedingsituatie thuis en is een plek waar kinderen kennis kunnen maken met de natuur en de beesten op ons erf of in de omgeving. Het is belangrijk voor een kind dat het leven thuis en in de opvang bij elkaar aansluiten. Door open contact met de ouders worden deze twee leefwerelden met elkaar verbonden.

Het bieden van emotionele veiligheid:

Het team van ” De Vlindertuin” zorgt voor een warme, veilige en vertrouwde omgeving. Waarin kinderen kunnen eten en drinken, slapen en spelen en zichzelf kunnen zijn. Het team van deskundige pedagogische medewerkers bieden de kinderen een optimale begeleiding. Hierdoor ervaart het kind de opvang als een veilige omgeving en kan het tot zijn recht komen. We geven de kinderen de ruimte zichzelf te kunnen zijn en in hun eigen tempo te ontwikkelen. De veelzijdige binnen- en buitenruimte staan dagelijks tot hun beschikking om ontdekt te worden.

De ontwikkeling van de persoonlijke competentie:

Dit betekent het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden en het opdoen van kennis, passend bij de aard van het kind en de (genetische) mogelijkheden. Voor jonge kinderen is het komen tot spel een belangrijke voorwaarde voor het ontwikkelen van vaardigheden en het opdoen van kennis. Wij bieden de kinderen dagelijks een uitdagende binnen- en buitenruimte aan waarin ze kunnen spelen, leren en leven zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.

De ontwikkeling van de sociale competentie:

Kinderen worden gezamenlijk, in groepsverband opgevangen en brengen hun dag door met de professionele pedagogische medewerkers. Op deze manier leren ze spelenderwijs met anderen om te gaan en kunnen zij zich sociaal veelzijdig ontwikkelen. Wij vinden het belang van de natuur en buiten zijn voor de algehele gezonde ontwikkeling van belang. De pedagogische medewerkers zullen hun best doen om het gehele jaar door zoveel mogelijk met de kinderen naar buiten te gaan. Op de opvang zullen dan ook laarsjes en overalletjes aanwezig zijn. Ouders wordt aangeraden om extra kleding mee te geven zoals ook bijv. slofjes voor binnen en een warme jas voor buiten. Kinderen worden gestimuleerd om buiten te spelen maar het is niet verplicht.

Veiligheid:

De inrichting van het gebouw van onze kinderopvang op ons erf is geheel kindveilig. Wij hebben een afrastering geplaatst om de buitenruimte op hoogte van 1.35m dit is wettelijk verplicht. Zodat de kinderen te allen tijde niet alleen op het erf kunnen komen. Doordat wij geen actief agrarisch bedrijf meer zijn, rijden er geen zware machines dagelijks rond op ons erf. De activiteiten die buiten het erf plaatsvinden worden te allen tijde onder begeleiding van de pedagogische medewerkers uitgevoerd.

Nadere informatie

Kinderfiets
trommel
Speen
 
I.v.m de corona crisis is het alleen mogelijk om op afspraak een rondleiding te krijgen bij de Vlindertuin. Belt u naar 06-27403391 of stuurt u een email naar kinderopvangdevlindertuin@gmail.com.

Over ons

Kinderopvang De Vlindertuin streeft met een kleine team ernaar om een aanvulling te zijn op de opvoedingssituatie thuis. De vlindertuin is een kleinschalig kinderdagverblijf waar kleine kinderen 0 - 4 jaar kennis maken met het platteland en de beesten die daar bij horen. Kinderen kunnen in een aangrenzende ruime groene tuin buiten spelen en ontdekken...

Wij bieden Horizontale kinderopvang aan dat betekend dat de stamgroepen in leeftijdscategorie zijn ondergebracht.

Rupsengroep ( 10 weken - 2 jaar )   Vlindergroep ( 2 - 4 jaar ).

Bij de Vlindertuin houden we ook schapen. Elk jaar tussen maart en mei  worden er lammetjes geboren bij de Vlindertuin hierbij worden de kinderen en u actief bij betrokken. We leven met de seizoenen mee...

I.v.m. de maatregelingen betreft het Corona virus kan u alleen op afspraak bij ons komen kijken. U kunt een email sturen naar kinderopvangdevlindertuin@gmail.com. Laat uw gegevens achter dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Contact persoon : Yvonne Haasjes  

Broekgeuterweg 3
8263 AV Kampen

LRK: 179000731
KVK: 50756567

Tel: 06-27403391

Inloggen voor ouders

Openingstijden

Openingstijden 

 

De Vlindertuin is geopend voor 50 weken per jaar van maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 18.30.  

Er geldt een minimale afname van 10 uur per week per kind voor de kinderopvang. Op de drukke dagen maandag dinsdag en donderdag is het niet mogelijk om dagdelen af te nemen op deze dagen is het alleen mogelijk om hele dagen opvang af te nemen.

Op woensdag en vrijdag is er de mogelijkheid om dagdelen op te nemen bijvoorbeeld van 8.00 - 13.00 of in de middag van 13.00 - 18.00.

Het 40 weken schoolvakantie pakket: dat betekend dat uw kindje niet aanwezig zal zijn tijdens de basisschoolvakanties regio Noord/Kampen.

Daarna is er keuze uit de volgende pakketten 40- 42 - 44 - 46 - 48 - 50 weken kinderopvang per jaar.

 

De Vlindertuin is in 2020 gesloten op de volgende dagen:

 

  • Goede Vrijdag 10 april en Pasen 13 april 2020
  • Koningsdag maandag 27 april 2020
  • Bevrijdingsdag dinsdag 5 mei 2020 ( 1 x in de 5 jaar) 2020
  • Hemelvaartweekend donderdag 21 mei en vrijdag 22 mei 2020
  • Pinksterdag 1 juni 2020
  • Kerstvakantie week 52 vanaf 13.00 donderdag 24 december 2020 t/m vrijdag 1 januari 2021