Maatregelingen betreffende het Corona virus

De Vlindertuin is vanaf 11 mei weer toegangkelijk voor het publiek. U kunt bij ons langskomen op afspraak. Deze kunt u maken door een mail sturen naar: kinderopvangdevlindertuin@gmail.com.

Kinderopvang op maat in De Vlindertuin

Agrarische Kinderopvang De Vlindertuin biedt een laagdrempelige opvang van kinderen van 10 weken tot 4 jaar, onderverdeeld in twee leeftijdsgroepen. Wij leveren altijd maatwerk, door een duidelijke communicatie met de ouders. Hierdoor kunnen wij goed inventariseren wat de behoeften van het kind zijn, zodat wij hier een persoonlijk plan van aanpak op kunnen toepassen. Het ene kind heeft meer behoefte aan begeleiding dan de ander, daarom is het van belang dat hier zorgvuldig mee wordt omgegaan om het kind een gevoel van welbehagen te geven. In de huiselijke sfeer zal het kind zich snel thuisvoelen, in de landelijke en rustige omgeving is er voldoende mogelijkheid om veilig in de buitenlucht te verblijven. Er zijn talrijke faciliteiten, zo vindt u op het buitenterrein een aantal speeltoestellen en kunnen de kinderen kennis maken met de dieren op het terrein.

Wij beseffen goed dat uw dagelijkse bezigheden flexibele openingstijden noodzakelijk maken, daarom bent u van harte welkom van 7:00 tot 18:30 uur op doordeweekse dagen. De minimum afname voor de kinderopvang bedraagt 10 uur, u kunt deze inplannen voor een hele dag, maar ook bestaat de mogelijkheid om deze af te nemen in twee verschillende dagdelen van vijf uur.

Hygiëne staat voorop bij contact met onze dieren

Wat ons bijzonder maakt is het directe contact met dieren, wat belangrijk is voor de ontwikkeling van het kind. Het aaien van een dier werkt stressverlagend en heeft allerlei positieve invloeden op het lichaam. Ook draagt het omgaan met dieren bij aan een gezond immuunsysteem. Om alle risico’s voor het oplopen van ziektes bij de kinderen uit te sluiten hanteren wij een zeer streng hygiëne beleid op de kinderopvang. Ook de veiligheid van de kinderen wordt zeer goed begeleid, zodat u met een gerust hart uw kind aan ons kunt toevertrouwen.

Om te zorgen dat wij aan alle gestelde eisen voldoen en blijven voldoen, wordt jaarlijks een controle uitgevoerd door de GGD, zodat u als ouder kunt vertrouwen op onze bedrijfsvoering en de omgang met uw kind.

Goed geschoolde medewerkers op de kinderopvang

Al onze medewerkers zijn pedagogisch geschoold, waardoor zij begrijpen wat het kind beweegt en door een juiste begeleiding waar nodig gedrag in een groep kunnen bijsturen. Dit tezamen met een prikkelarme inrichting van de vertrekken geeft de kinderen een gevoel van geborgenheid, wat belangrijk is voor de onderlinge verstandhouding in de groepen.

Door onze professionele instelling bereiken wij een goede overgang van het kind vanuit de thuis situatie naar de nieuwe omgeving van de kinderopvang.

U wilt uw kind toevertrouwen aan een huiselijke en veilige omgeving, waar het kind het belangrijkst is? Dan ligt de keuze voor Agrarische Kinderopvang De Vlindertuin voor de hand. Neemt u contact op voor nadere informatie. Wij zijn u graag van dienst.
Lammetje
Buiten spelen

Contactformulier

 
I.v.m de corona crisis is het alleen mogelijk om op afspraak een rondleiding te krijgen bij de Vlindertuin. Belt u naar 06-27403391 of stuurt u een email naar kinderopvangdevlindertuin@gmail.com.

Over ons

Kinderopvang De Vlindertuin streeft met een kleine team ernaar om een aanvulling te zijn op de opvoedingssituatie thuis. De vlindertuin is een kleinschalig kinderdagverblijf waar kleine kinderen 0 - 4 jaar kennis maken met het platteland en de beesten die daar bij horen. Kinderen kunnen in een aangrenzende ruime groene tuin buiten spelen en ontdekken...

Wij bieden Horizontale kinderopvang aan dat betekend dat de stamgroepen in leeftijdscategorie zijn ondergebracht.

Rupsengroep ( 10 weken - 2 jaar )   Vlindergroep ( 2 - 4 jaar ).

Bij de Vlindertuin houden we ook schapen. Elk jaar tussen maart en mei  worden er lammetjes geboren bij de Vlindertuin hierbij worden de kinderen en u actief bij betrokken. We leven met de seizoenen mee...

I.v.m. de maatregelingen betreft het Corona virus kan u alleen op afspraak bij ons komen kijken. U kunt een email sturen naar kinderopvangdevlindertuin@gmail.com. Laat uw gegevens achter dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Contact persoon : Yvonne Haasjes  

Broekgeuterweg 3
8263 AV Kampen

LRK: 179000731
KVK: 50756567

Tel: 06-27403391

Inloggen voor ouders

Openingstijden

Openingstijden 

 

De Vlindertuin is geopend voor 50 weken per jaar van maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 18.30.  

Er geldt een minimale afname van 10 uur per week per kind voor de kinderopvang. Op de drukke dagen maandag dinsdag en donderdag is het niet mogelijk om dagdelen af te nemen op deze dagen is het alleen mogelijk om hele dagen opvang af te nemen.

Op woensdag en vrijdag is er de mogelijkheid om dagdelen op te nemen bijvoorbeeld van 8.00 - 13.00 of in de middag van 13.00 - 18.00.

Het 40 weken schoolvakantie pakket: dat betekend dat uw kindje niet aanwezig zal zijn tijdens de basisschoolvakanties regio Noord/Kampen.

Daarna is er keuze uit de volgende pakketten 40- 42 - 44 - 46 - 48 - 50 weken kinderopvang per jaar.

 

De Vlindertuin is in 2020 gesloten op de volgende dagen:

 

  • Goede Vrijdag 10 april en Pasen 13 april 2020
  • Koningsdag maandag 27 april 2020
  • Bevrijdingsdag dinsdag 5 mei 2020 ( 1 x in de 5 jaar) 2020
  • Hemelvaartweekend donderdag 21 mei en vrijdag 22 mei 2020
  • Pinksterdag 1 juni 2020
  • Kerstvakantie week 52 vanaf 13.00 donderdag 24 december 2020 t/m vrijdag 1 januari 2021