Dagindeling bij de Vlindertuin

Bij de Vlindertuin gaat het om de persoonlijke interactie met uw kindje, we werken geheel kind volgend. Wij hechten grote waarde aan een goede positieve communicatie met de ouders. Het is van groot belang dat de overgang van thuis naar kinderopvang zo makkelijk mogelijk voor het kindje moet verlopen.

De Rupsengroep en de Vlindergroep

De Rupsengroep:

In de rupsengroep (0-2 jaar) komt het voornamelijk neer op de zorg voor de jongere kinderen. Elk kindje slaapt, eet en drinkt op verschillende tijdstippen totdat ze ongeveer een jaar oud zijn, dan eten ze gezamenlijk aan tafel tussen de middag en 's avonds. De kinderen die warm eten*, eten gezamelijk aan tafel tussen 16.30-17.00.

*(warm eten dient van thuis meegegeven te worden. in potje of bevroren eigen gekookte maaltijd ).

Vlindergroep (2 - 4jaar):

Vanaf 7.00 komen de meeste kinderen binnen en voor degenen die thuis nog niets gegeten hebben is er de mogelijkheid om een broodje te eten en wat te drinken. Iedereen is rond 9.00 aanwezig dan gaan we na het opruimen van het speelgoed aan tafel voor een cracker en drinken en dan begint de dag bij de Vlindertuin. Na het cracker moment worden de kinderen die verschoont moeten worden verschoont. Degene die  zelfstandig kunnen plassen worden d.m.v. een beloningskaart gestimuleerd om zelf te kunnen plassen en poepen. We beginnen afhankelijk van de dag in de ochtend met VVE ( vroeg voorschoolse educatie) Bij de Vlindertuin gebruiken we ( KIKI kansen voor kinderen). Daarna wordt er fruit gegeten en wat gedronken aan tafel.

Met mooi weer gaan we lekker naar buiten toe. Of dit nu in onze eigen buitenruimte is of lekker onderweg met een wandeling naar de boer Zwier en zijn koeien en kalfjes of het dierenasiel bij ons in de buurt.

Tussen 11.30 en 12.30 wordt er brood gegeten. Voor degenen die na de middag slapen kunnen zij rusten in één van de beschikbare slaapkamers. Degenen die niet meer rusten kunnen lekker op de bank een boekje lezen, een kleine activiteit aan tafel doen of vrij spelen of eventueel op de zitzakken voor een filmpje op TV tot rust komen.Vrij spel wordt gestimuleerd zodat kinderen op jonge leeftijd leren om met elkaar om te gaan.

Rond 14.30-15.00 wordt er opnieuw gezamelijk wat gedronken en een tussendoortje gegeten.

Vanaf 16.30 gaan de kinderen aan tafel die op die dag warm eten.

Verschonen en zindelijkheidstraining en buiten slapen

Verschonen en Zindelijkheidstraining:

Alle kinderen worden de gehele dag frequent verschoont. Als ouders thuis actief zijn met hun kind(eren) betreffende zindelijkheidstraining, dan nemen wij dit vanzelfsprekend over zodra ze bij de Vlindertuin zijn.

Buiten slapen:

Er is de mogelijkheid om gebruik te maken van buitenbedjes (deze zijn gecertificeerd) en geleverd door Ikslaapbuiten. We gebruiken de buitenbedjes voor kinderen omdat sommige kinderen dieper slapen in de buitenlucht. Het is ook heel gezond. Het valt te vergelijken met slapen in een wandelwagen. We gebruiken speciaal hiervoor gemaakte slaapzakken en beddengoed. Kinderen kunnen ( met toestemming van de ouders) vanaf de leeftijd van 4 maanden tot 1,5 jaar in de buitenslaaphuisjes slapen.
Kip
konijn

Vraag informatie aan

Een vrijblijvende rondleiding is altijd mogelijk...kom gerust eens kijken.

Van maandag t/m vrijdag kunt u tussen 10.00 - 11.00 geheel vrijblijvend bij ons binnen lopen voor een bezichtiging.

Over ons

Kinderopvang De Vlindertuin streeft ernaar om een aanvulling te zijn op de opvoedingssituatie thuis en is een plek waar kinderen kennis maken met de natuur en de beesten van het platteland.

Kinderopvang "De Vlindertuin"


Yvonne Haasjes - eigenaresse 

Broekgeuterweg 3
8263 AV Kampen

LRK: 179000731
KVK: 50756567

Tel: 06-27403391

Inloggen voor ouders

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag


De Vlindertuin is geopend van 7.00 tot 18.30  (50 weken per jaar)

We bieden ruime openingstijden aan. Zodat als u vroeg of laat moet beginnen met werk, u uw kindje kan komen brengen en/of ophalen op een vroeg of later tijdstip. Er geldt een minimum aan afname van 10 uur kinderopvang. U kunt kiezen uit een hele dag opvang ( 10 uur per dag ) of twee dagdelen ( 5 uur per dagdeel ).

De Vlindertuin is in 2019 gesloten op de volgende dagen:

  • Oudjaarsdag 31 december 2018
  • Nieuwjaarsdag 1 januari 2019
  • Goede Vrijdag 19 april en Pasen 22 april 2019
  • Hemelvaartweekend donderdag 30 mei en vrijdag 31 mei 2019
  • Pinksterdag 10 juni 2019
  • Kerstvakantie van maandag 23 december 2019 t/m woensdag 1 januari 2020