Dagindeling bij de Vlindertuin

Bij de Vlindertuin gaat het om de persoonlijke interactie met uw kindje, we werken geheel kind volgend. Wij hechten grote waarde aan een goede positieve communicatie met de ouders. Het is van groot belang dat de overgang van thuis naar kinderopvang zo makkelijk mogelijk voor het kindje moet verlopen.

De Rupsengroep en de Vlindergroep

De Rupsengroep:

In de rupsengroep (0-2 jaar) komt het voornamelijk neer op de zorg voor de jongere kinderen. Elk kindje slaapt, eet en drinkt op verschillende tijdstippen totdat ze ongeveer een jaar oud zijn, dan eten ze gezamenlijk aan tafel tussen de middag en 's avonds. De kinderen die warm eten*, eten gezamelijk aan tafel tussen 16.30-17.00.

*(warm eten dient van thuis meegegeven te worden. in potje of bevroren eigen gekookte maaltijd ).

Vlindergroep (2 - 4jaar):

Vanaf 7.00 komen de meeste kinderen binnen en voor degenen die thuis nog niets gegeten hebben is er de mogelijkheid om een broodje te eten en wat te drinken. Iedereen is rond 9.00 aanwezig dan gaan we na het opruimen van het speelgoed aan tafel voor een cracker en drinken en dan begint de dag bij de Vlindertuin. Na het cracker moment worden de kinderen die verschoont moeten worden verschoont. Degene die  zelfstandig kunnen plassen worden d.m.v. een beloningskaart gestimuleerd om zelf te kunnen plassen en poepen. We beginnen afhankelijk van de dag in de ochtend met VVE ( vroeg voorschoolse educatie) Bij de Vlindertuin gebruiken we ( KIKI kansen voor kinderen). Daarna wordt er fruit gegeten en wat gedronken aan tafel.

Met mooi weer gaan we lekker naar buiten toe. Of dit nu in onze eigen buitenruimte is of lekker onderweg met een wandeling naar de boer Zwier en zijn koeien en kalfjes of het dierenasiel bij ons in de buurt.

Tussen 11.30 en 12.30 wordt er brood gegeten. Voor degenen die na de middag slapen kunnen zij rusten in één van de beschikbare slaapkamers. Degenen die niet meer rusten kunnen lekker op de bank een boekje lezen, een kleine activiteit aan tafel doen of vrij spelen of eventueel op de zitzakken voor een filmpje op TV tot rust komen.Vrij spel wordt gestimuleerd zodat kinderen op jonge leeftijd leren om met elkaar om te gaan.

Rond 14.30-15.00 wordt er opnieuw gezamelijk wat gedronken en een tussendoortje gegeten.

Vanaf 16.30 gaan de kinderen aan tafel die op die dag warm eten.

Verschonen en zindelijkheidstraining en buiten slapen

Verschonen en Zindelijkheidstraining:

Alle kinderen worden de gehele dag frequent verschoont. Als ouders thuis actief zijn met hun kind(eren) betreffende zindelijkheidstraining, dan nemen wij dit vanzelfsprekend over zodra ze bij de Vlindertuin zijn.

Buiten slapen:

Er is de mogelijkheid om gebruik te maken van buitenbedjes (deze zijn gecertificeerd) en geleverd door Ikslaapbuiten. We gebruiken de buitenbedjes voor kinderen omdat sommige kinderen dieper slapen in de buitenlucht. Het is ook heel gezond. Het valt te vergelijken met slapen in een wandelwagen. We gebruiken speciaal hiervoor gemaakte slaapzakken en beddengoed. Kinderen kunnen ( met toestemming van de ouders) vanaf de leeftijd van 4 maanden tot 1,5 jaar in de buitenslaaphuisjes slapen.
Kip
konijn

Vraag informatie aan

Een rondleiding is altijd mogelijk...kom gerust eens kijken.

Van maandag t/m vrijdag kunt u tussen 10.00 - 11.00 geheel vrijblijvend bij ons binnen lopen voor een bezichtiging.

Over ons

Welkom op de website van kinderopvang de Vlindertuin te Kampen. 

Kinderopvang De Vlindertuin streeft met een kleine team van 6 vaste leidsters ernaar om een aanvulling te zijn op de opvoedingssituatie thuis. De vlindertuin is een kleinschalig kinderdagverblijf waar kleine kinderen 0 - 4 jaar kennis maken met het platteland en de beesten die daar bij horen. Kinderen kunnen in een aangrenzende ruime groene tuin buiten spelen en ontdekken...

Wij bieden Horizontale kinderopvang aan dat betekend dat de stamgroepen in leeftijdscategorie zijn ondergebracht.

Rupsengroep ( 10 weken - 2 jaar )   Vlindergroep ( 2 - 4 jaar ).

Bij de Vlindertuin houden we ook schapen. Elk jaar tussen maart en mei  worden er lammetjes geboren bij de Vlindertuin hierbij worden de kinderen en u actief bij betrokken. We leven met de seizoenen mee...

U bent van harte welkom om door de weeks binnen te komen lopen tussen 10.00 - 11.00 om een kijkje te komen nemen.Op andere tijdstippen is helaas niet mogelijk!

 

Yvonne Haasjes  ( eigenaresse )

Broekgeuterweg 3
8263 AV Kampen

LRK: 179000731
KVK: 50756567

Tel: 06-27403391

Inloggen voor ouders

Openingstijden

Openingstijden 

De Vlindertuin is geopend op maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 18.30  (50 weken per jaar geopend)

Er geldt een minimale afname van 10 uur per week voor de kinderopvang. We kiezen ervoor om op de drukke dagen geen dagdelen voor kinderopvang aan te bieden. Op de woensdag en vrijdag is er alleen de mogelijkheid om dagdelen af te nemen. Dit kan een ochtend of een middag zijn. Bijvoorbeeld van 8.00 - 13.00 of 13.00 - 18.00.

Het 40 weken schoolvakantie pakket: dat betekend dat uw kindje niet aanwezig zal zijn tijdens de basisschoolvakanties regio Noord/Kampen. Daarna is er keuze uit de volgende pakketten 40- 42 - 44 - 46 - 48 - 50 weken kinderopvang per jaar.

De Vlindertuin is in 2019 gesloten op de volgende dagen:

  • Goede Vrijdag 19 april en Pasen 22 april 2019
  • Hemelvaartweekend donderdag 30 mei en vrijdag 31 mei 2019
  • Pinksterdag 10 juni 2019
  • Kerstvakantie van dinsdag 24 december 13.00 om 2019 t/m woensdag 1 januari 2020