Dagindeling bij de Vlindertuin

Bij de Vlindertuin gaat het om de persoonlijke interactie met uw kindje, we werken geheel kind volgend. Wij hechten grote waarde aan een goede positieve communicatie met de ouders. Het is van groot belang dat de overgang van thuis naar kinderopvang zo makkelijk mogelijk voor het kindje moet verlopen.

De Rupsengroep en de Vlindergroep

De Rupsengroep:

In de rupsengroep (0-2 jaar) komt het voornamelijk neer op de zorg voor de jongere kinderen. Elk kindje slaapt, eet en drinkt op verschillende tijdstippen totdat ze ongeveer een jaar oud zijn, dan eten ze gezamenlijk aan tafel tussen de middag en 's avonds. De kinderen die warm eten*, eten gezamelijk aan tafel tussen 16.30-17.00.

*(warm eten dient van thuis meegegeven te worden. in potje of bevroren eigen gekookte maaltijd ).

Vlindergroep (2 - 4jaar):

We beginnen 's ochtends met gezamelijk ontbijt vanaf 7.30 voor degenen die thuis nog niets gegeten hebben. Het gebeurt elke dag dat er meerdere kinderen aanschuiven en dat kan. Iedereen is rond 9.00 aanwezig dan begint de dag bij de Vlindertuin. Na het verschonen en zelfstandig plassen van de kinderen, beginnen we de ochtend met VVE ( vroeg voorschoolse educatie) Bij de Vlindertuin gebruiken we ( KIKI kansen voor kinderen). Daarna wordt er fruit gegeten en wat gedronken aan tafel.

Met mooi weer gaan we lekker naar buiten toe. Of dit nu in onze eigen buitenruimte is of lekker onderweg met een wandeling...

Tussen 11.30 en 12.30 wordt er brood gegeten. Voor degenen die na de middag slapen kunnen zij rusten in één van de beschikbare slaapkamers. Degenen die niet meer rusten kunnen lekker op de bank een boekje lezen, een kleine activiteit aan tafel doen of vrij spelen of eventueel op de zitzakken voor een filmpje op TV tot rust komen.Vrij spel wordt gestimuleerd zodat kinderen op jonge leeftijd leren om met elkaar om te gaan.

Rond 14.00-15.00 wordt er opnieuw gezamelijk wat gedronken en een tussendoortje gegeten. Vanaf 16.30 gaan de kinderen aan tafel die op die dag warm eten.

Verschonen en zindelijkheidstraining en buiten slapen

Verschonen en Zindelijkheidstraining:

Alle kinderen worden de gehele dag frequent verschoont. Als ouders thuis actief zijn met hun kind(eren) betreffende zindelijkheidstraining, dan nemen wij dit vanzelfsprekend over zodra ze bij de Vlindertuin zijn.

Buiten slapen:

Er is de mogelijkheid om gebruik te maken van buitenbedjes (deze zijn gecertificeerd) en geleverd door Ikslaapbuiten. We gebruiken de buitenbedjes voor kinderen omdat sommige kinderen dieper slapen in de buitenlucht. Het is ook heel gezond. Het valt te vergelijken met slapen in een wandelwagen. We gebruiken speciaal hiervoor gemaakte slaapzakken en beddengoed. Kinderen kunnen ( met toestemming van de ouders) vanaf de leeftijd van 4 maanden tot 1,5 jaar in de buitenslaaphuisjes slapen.
Kip
konijn

Vraag informatie aan

Kom gerust eens kijken... Kijken is beleven!!

Van maandag t/m vrijdag kunt u tussen 10.00 - 11.00 geheel vrijblijvend bij ons binnen lopen voor een bezichtiging.

Over ons

Kinderopvang De Vlindertuin streeft ernaar om een aanvulling te zijn op de opvoedingssituatie thuis en is een plek waar kinderen kennis maken met de natuur en de beesten.

Kinderopvang "De Vlindertuin"


Yvonne Haasjes - eigenaresse 

Broekgeuterweg 3
8263 AV Kampen

LRK: 179000731
KVK: 50756567

Tel: 06-27403391

Inloggen voor ouders

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag


van 6.30 tot 18.30  (50 weken per jaar)

We bieden ruime openingstijden aan. Zodat als u vroeg of laat moet beginnen met werk, u uw kindje kan komen brengen en/of ophalen op een vroeg of later tijdstip. Er geldt een minimum aan afname van 10 uur kinderopvang. U kunt kiezen uit een hele dag opvang ( 10 uur per dag ) of twee dagdelen ( 5 uur per dagdeel ).

De Vlindertuin is in 2018 gesloten op de volgende dagen:

  • Goede vrijdag 30 maart en Pasen maandag 2 april 2018
  • Koningdag vrijdag 27 april 2018
  • Hemelvaartweekend donderdag 10 en vrijdag 11 mei 2018
  • Pinksterdag 21 mei 2018
  • Kerstvakantie van maandag 24 december 2018 tot en met dinsdag 1 januari 2019
  • Woensdag 2 januari 2019 geopend.