Dagindeling

 

Bij de Vlindertuin gaat het om de persoonlijke interactie met u kindje, we werken geheel kind volgend. Wij hechten grote waarde aan een goede positieve communicatie met de ouders. Zodat er een goede verstandhouding ontstaat vanaf de start van de opvang. De overgang van thuis naar kinderopvang moet zo makkelijk mogelijk verlopen.

In de rupsengroep (0-2 jaar) komt het voornamelijk neer op de zorg voor de jongere kinderen. Elk kindje slaapt eet en drinkt op verschillende tijdstippen tot dat ze ongeveer een jaar oud zijn dan eten ze gezamenlijk aan tafel tussen de middag. De kinderen die warm eten* krijgen dit tussen 16.30 en 17.00. Buitenspelen doen we samen voor de kleinsten is er een buiten grond-box aanwezig zodat ze veilig mee kunnen spelen.

*(warm eten dient van thuis meegegeven te worden).

We beginnen s'ochtends met ontbijt vanaf 7.30 voor degene die thuis nog niets gegeten hebben maar het gebeurt ook wel dat er meerdere aanschuiven en dat kan. Iedereen is voor 9.00 aanwezig dan begint de dag. Er is keuze tussen vrij spel of een activiteit. Tussen het spelen door drinken en eten we gezamenlijk fruit aan tafel binnen of buiten maar soms ook onderweg tijdens een picknick. Tussen 11.30 en 12.30 wordt er brood gegeten. Voor degene die tussen de middag slapen kunnen rusten kunnen een van de beschikbare slaapkamers. Degene die niet meer rusten kunnen lekker op de bank een boekje lezen een kleine activiteit aan tafel doen of op de zitzakken voor een filmpje op TV tot rust komen. Vrij spel wordt gestimuleerd zodat kinderen op jonge leeftijd leren om met elkaar om te gaan. Rond 15.00-15.30 wordt er op nieuw gedronken fruit of een ander tussendoortje gegeten. Voor de kinderen die langer blijven krijgen een extra broodje of cracker aangeboden (dit in overleg met de ouders).

Er is de mogelijkheid om gebruik te maken van buitenbedjes (deze zijn gecertificeerd) en geleverd door Ikslaapbuiten. Omdat sommige kinderen dieper slapen in de buitenlucht. Het is ook heel gezond. Het valt te vergelijken met slapen in een wandelwagen. We gebruiken speciaal hiervoor gemaakte slaapzakken en beddengoed. Kinderen kunnen ( met toestemming van de ouders) vanaf de leeftijd van 4 maanden tot 2 jaar in de buitenslaaphuisjes slapen.