Dagindeling

 

Bij de Vlindertuin gaat het om de persoonlijke interactie met uw kindje, we werken geheel kind volgend. Wij hechten grote waarde aan een goede positieve communicatie met de ouders. Het is van groot belang dat de overgang van thuis naar kinderopvang zo makkelijk mogelijk voor het kindje moet verlopen. 

De Rupsengroep:

In de rupsengroep (0-2 jaar) komt het voornamelijk neer op de zorg voor de jongere kinderen. Elk kindje slaapt eet en drinkt op verschillende tijdstippen tot dat ze ongeveer een jaar oud zijn dan eten ze gezamenlijk aan tafel tussen de middag en s'avonds. De kinderen die warm eten*, eten gezamelijk aan tafel tussen 16.30-17.00.

*(warm eten dient van thuis meegegeven te worden. in potje of bevroren eigen gekookte maaltijd ).

Vlindergroep (2 - 4jaar):

We beginnen s'ochtends met gezamelijk ontbijt vanaf 7.30 voor degene die thuis nog niets gegeten hebben. Het gebeurt elke dag dat er meerdere kinderen aanschuiven en dat kan. Iedereen is rond 9.00 aanwezig dan begint de dag bij de Vlindertuin. Na het verschonen en zelfstandig plassen van de kinderen.

Beginnen we de ochtend met VVE ( vroeg voorschoolse educatie) Bij de Vlindertuin gebruiken we ( KIKI kansen voor kinderen) Daarna wordt er fruit gegeten en wat gedronken aan tafel.

Met mooi weer gaan we lekker naar buiten toe. Of dit nu in ons eigen buitenruimte is of lekker onderweg met een wandeling...

Tussen 11.30 en 12.30 wordt er brood gegeten. Voor degene die na de middag slapen kunnen rusten kunnen een van de beschikbare slaapkamers. Degene die niet meer rusten kunnen lekker op de bank een boekje lezen een kleine activiteit aan tafel doen of vrij spelen of eventueel op de zitzakken voor een filmpje op TV tot rust komen.Vrij spel wordt gestimuleerd zodat kinderen op jonge leeftijd leren om met elkaar om te gaan.

Rond 14.00-15.00 wordt er op nieuw gezamelijk wat gedronken en een tussendoortje gegeten. Vanaf 16.30 gaan de kinderen aan tafel die op die dag warm eten.

Verschonen en Zindelijkheidstraining:

Alle kinderen worden de gehele dag frequent verschoont. Als ouders thuis actief met hun kind(eren) betreft zindelijkheidstraining, dan nemen wij dit van zelf sprekend over zodra ze bij de Vlindertuin zijn.

Buiten slapen:

Er is de mogelijkheid om gebruik te maken van buitenbedjes (deze zijn gecertificeerd) en geleverd door Ikslaapbuiten. We gebruiken de buitenbedjes voor kinderen omdat sommige kinderen dieper slapen in de buitenlucht. Het is ook heel gezond. Het valt te vergelijken met slapen in een wandelwagen. We gebruiken speciaal hiervoor gemaakte slaapzakken en beddengoed. Kinderen kunnen ( met toestemming van de ouders) vanaf de leeftijd van 4 maanden tot 1,5 jaar in de buitenslaaphuisjes slapen.